Servis Moj-eRačun, osim slanja i primanja eRačuna, nudi mogućnost razmene i ostalih eDokumenata, kao što su:

  • ePrijemnica
  • eOdobrenje
  • eZaduženje
  • eKomunalnaNaknada
  • eOdbijanje
  • eIOS-i

S obzirom da smo u prethodnom blogu pisali o ePrijemnici i eOdobrenju, u ovom blogu nastavljamo sa ostalim e dokumentima koji se mogu razmenjivati putem servisa Moj-eRačun.

eDokument – eZaduženje

eZaduženje je elektronski dokument koji omogućava pošiljaocu eZaduženja da uz isto generiše i pošalje izjavu o razlogu zaduženja, te ima potvrdu o tačnom datumu i vremenu kada je primalac eZaduženja preuzeo.

eDokument- eKomunalnaTaksa

eKomunalnaTaksa je elektronski dokument koji omogućava pošiljaocu eKomunalneTakse slanje iste u elektronskom obliku. Primalac eKomunalneTakse istu preuzima broj, jednostavno i besplatno.

Bitno je naglasiti da pošiljalac eKomunalneTakse, nakon što je primalac preuzme, ima tačnu informaciju ko je, kog datuma i u koliko sati istu preuzeo.

eDokument – eOdbijanje

Ukoliko ste primalac eRačuna, pa ste preuzeli račun koji ne prihvatate, eOdbijanje vam omogućava da jednim klikom preuzeti eRačun odbijete.

Naravno, uz eOdbijanje uvek se generiše izjava u kojoj navodite razlog eOdbijanja. Pošiljalac eOdbijanja ima uvid u tačan datum i vreme kada je izdavalac eRačuna koji ste odbili preuzeo vaše eOdbijanje.

eDokument – eIOS

eIOS ili Izvod otvorenih stavki je još jedan dokument koji se može slati i preuzimati putem servisa Moj-eRačun.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete posetiti našu web stranicu ili nam se javiti putem mejl adrese docloop.office@moj-eracun.rs ili pozivom na broj +381 60 0995341.

2 Comments

  1. Automatizacija procesa, zašto? - Moj-eRačun on 5 oktobra, 2021 at 9:24 am

    […] hiljada firmi u Srbiji znače i mogućnost potpune automatizacije administrativnog poslovanja. Sve knjigovodstvene dokumente danas je moguće izraditi i razmeniti u elektronskom obliku i tako ostvariti veću pravnu sigurnost, […]



  2. Uštede korišćenjem eRačuna - Moj-eRačun on 12 oktobra, 2021 at 10:20 am

    […] ne štampaju, povezali su s drugim elektronskim poslovnim dokumentima u lancu nabavke, kao što su eNarudžbenice, eOtpremnice i eOpomene koje kupci ne mogu […]